Κέικ Πορτοκάλι - Κέικ Πορτοκαλιού
Τέτοια Πορτοκαλόπιτα δεν είχα δοκιμάσει ποτέ. Δεν περίμενα ότι θα μπορούσε ένα εύκολο στην παρασκευή του γλυκό να έχει μέσα του όλη τη γεύση και το άρωμα του πορτοκαλιού.
Το καλό με τη συγκεκριμένη πίτα πορτοκαλιού είναι ότι όσο μένει και μπαγιατεύει τόσο ποιο νόστιμη γίνεται.
Φανταστική λοιπόν αυτή η πορτοκαλόπιτα που μας έρχεται από την κ. Μαρία από την Αργολίδα, μια περιοχή που σίγουρα γνωρίζει πολλά σχετικά με τα πορτοκάλια.
Πίτα πορτοκαλιού λοιπόν, γρήγορα λοιπόν στη δουλειά.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλού φύλλο κρούστας
4 αυγά ολόκληρα
4 βανίλιες
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο ή βιτάμ
1 γιαουρτάκι στραγγιστό 2% λιπαρά
Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνια νερό
ξύσμα 2 μεγάλων πορτοκαλιών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
α)Σε ένα ταψί μήκους τουλάχιστον όσο το μήκος των φύλλων, τσαλακώνουμε ένα-ένα τα φύλλα, τα ραντίζουμε με το ηλιέλαιο, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C (πάνω-κάτω) μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές,
β)Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και προσθέτουμε χοντροτριμένα τα ψημένα φύλλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα,
γ)Αλείφουμε ένα ή περισσότερα ταψιά με λίγο σπορέλαιο, πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και ρίχνουμε το μίγμα (ύψους 3-4 εκ.),
δ)Ψήνουμε στους 180ο C (πάνω-κάτω) για μισή ώρα. Ταυτόχρονα βράζουμε το σιρόπι με το ξύσμα και
ε)Σιροπιάζουμε και τα δύο ζεστά.
ΝΑΥΠΛΙΟ , 20/12/2011
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
από την κ. ΜΑΡΙΑ
google.com, pub-3894628658563375, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Πολύ καλό το πορτοκαλόγλυκο!Εγώ προτείνω να το ονομάσουμε ραβανί πορτοκαλίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ!
Δεν λεγεται ραβανι με φυλλα κρουστας φιλε φιλη μου. Αντι για το γιαουρτι τι μπορουμε να προσθεσουμε;;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήThe Rules of the Baccarat – The Beginner's Guide to
ΑπάντησηΔιαγραφήBaccarat is a casino game where the goal is to place a single bet on two separate cards. It is 넷마블 바카라 called two separate bets, one for each player